Mesologie: Uw reguliere alternatief

plaatje1 plaatje2 plaatje3 plaatje4 plaatje5 plaatje6 plaatje7 plaatje8 plaatje9 plaatje10 plaatje11 plaatje12 plaatje13 plaatje14 plaatje15 plaatje16 plaatje17

Organisatie en Registratie

De gediplomeerde Mesologen staan geregistreerd bij het Nederlands Register voor Mesologie: (NRM). Het Register draagt onder andere zorg voor de controle van de reglementen en de visitatie. De Mesologen zijn tevens aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mesologie® (NVVM). Deze vereniging regelt onder meer het tuchtrecht, de klachtenprocedure en de beroepsethiek.mesologie

De reglementen worden met regelmaat gecontroleerd door externe organisaties, waaronder de Consumentenbond. In december 2001, 2002 en 2005 heeft de Consumentenbond aan de Nederlandse Vereniging voor Mesologie de hoogst haalbare score toegekend (een 10). De Vereniging staat daarmee sindsdien op de eerste plaats. Mesologie® is een beschermd beroep. De Mesoloog dient volgens strakke richtlijnen haar praktijk uit te oefenen, zich te houden aan de gedragscode van de beroepsgroep en zich regelmatig bij te laten scholen.

Ook ben ik als Mesoloog aangesloten bij de Register Beroepsbeoefenaren Coplementaire Zorg" (RBCZ) en bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG)

rbcz vbag

 

 

 

 

 

 

 

Opleiding Mesologie
De mesoloog heeft zijn of haar opleiding gevolgd aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam. Mesologie is een HBO+ opleiding. De mesoloog heeft een opleiding gevolgd in:

·     Reguliere geneeskunde (o.a. anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie)

·     Regulier lichamelijk onderzoek (visceraal, orthopedisch)

·     Traditionele Chinese Geneeskunde (filosofie, diagnostiek en voedingsleer)

·     Ayur Veda (filosofie, diagnostiek en voedingsleer)

·     Homeopathie (klassieke, fysische en klinische homeopathie)

·     Fytotherapie

·     Orthomoleculaire geneeskunde (vitamines, mineralen, supplementen)

·     Psychologie en filosofie


Contactgegevens Academie voor Mesologie:

Stichting Academie voor Integrale Geneeswijzen Amsterdam  (SAIGA)
Hugo de Grootkade 30-38
1052 LT Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20-6823515